Parcul Dendrologic de la Simeria

Noul podeț de peste lac

Noul podeț de peste lac

Plimbarea de duminică în Parcul Dendrologic de la Simeria

În aproape fiecare duminică mă puteți găsi în Parcul Dendrologic de la Simeria alături de un grup minunat de oameni la obișnuita plimbare de duminică. Noi, cei din Hunedoara ne întâlnim la 10:30 dimineața pe peronul gării de unde, la ora 10:50 plecăm cu trenul spre Simeria. Cu restul grupului ne întâlnim la 12:00 în parc.

Cred că pe la sfârșitul lui februarie am luat prima dată parte la plimbarea de duminică în Parcul Dendrologic de la Simeria. Acolo am cunoscut oameni, în adevăratul sens al cuvântului. Oameni care știu să trăiască și să se bucure de cele mai simple lucruri din viață, care iubesc natura și o ocrotesc, oameni care „vânează” animalele din parc doar cu aparatul foto. Cu părere de rău, nu am putut fi alături de ei în fiecare duminică, dar de câte ori am avut duminica liberă, am fost prezent! De multe ori mă trezesc duminica fără chef și parcă aș sta liniștit în pat, să lenevesc până la amiază, dar când ma gândesc la grupul minunat care mă așteaptă în parc, mă mobilizez instant. E un sentiment aparte să te uiți în ochii fiecărui om care participă la această plimbare și să îi citești fericirea din ochi, chiar dacă în viața de zi cu zi nu toate sunt roz. Cum spunea cineva „la plimbarea de duminică grijile și problemele le lăsăm la poarta parcului, iar când ne întoarcem, ele au dispărut”.

Să protejăm natura!

Odată intrat în parc ajungi în altă lume, în care tu ca individ ești doar un musafir! Așa că trebuie să respecți mediul care te înconjoară, iar dacă faci asta el va fi la fel de primitor cu tine ca întotdeauna. Parcul Dendrologic de la Simeria este o zonă protejată de interes național! Nu e ok să vă faceți nevoile în natură, parcul dispune de un WC care se află la intrare. Dacă ai fumat, nu arunca chiștocul pe alei, sau în iarbă, există destule coșuri de gunoi montate pe aleile din parc. În lacurile din parc pescuitul este strict INTERZIS!

Oameni nesimțiți…

De curând prietenii care participă la plimbarea de duminică au dat peste trei oameni care pescuiau într-un lac din Parcul Dendrologic de la Simeria, ca mai apoi să aflăm că e la modă și că acei oameni nu sunt singurii. Paznicul parcului nu are ce să le facă, poate doar să sune la poliție care trebuie să îi prindă în flagrant pe cei care pescuiesc pentru a-i putea pedepsi. Nu pot să pricep cum într-o Românie europeană a anului 2013, într-un parc de interes național, tu ca om poți să mergi să pescuiești liniștit fără să îți pese de nimic, mai ales când râul Mureș este la doi pași. Cât de nesimțit poți fi?

Dacă cumva vedeți oameni care pescuiesc în lacurile din parc, să sunați la 0771/698/604 și să dați cât de multe detalii puteți. Acel număr este de la paza parcului, care mai apoi va contacta poliția. Nu uitați că poliția trebuie să îi prindă în flagrant pe cei ce pescuiesc în parc!

 

Reclame

2 gânduri despre &8222;Parcul Dendrologic de la Simeria&8221;

  1. Într-adevăr, în grupul acela de oameni care merg în fiecare duminică la plimbare în parc sunt numai oameni deosebiţi. Cât despre acei „nesimţiţi”, eu zic că sunt mai de grabă needucaţi.

Comenteaza si tu! ;)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s